Petekleri kendim nasıl temizlerim ? Petek temizlik kimyasalı ve makinesi kullanıldığı sürece bir sıkıntı olmaz ancak bunlar yok ise tam bir temizlikten söz edilmesi mümkün değildir. Her temizliğin bir deterjanı kimyasalı vardır çamaşır makinesi , bulaşık makinesi bunların hepsinin bir makinesi ve kimyasalı vardır. Dolayısı ile peteklerin temizliği için kimyasal ve makine kullanımı şarttır.
Evdeki petekleri kendim nasıl temizlerim sorusunun yanıtı giriş cümlemizde yer almaktadır ama az da olsa verim arttırmak için kombi filtre temizliği yapın ve tahliye vanası var ise tesisatın içindeki kirli suyu boşaltın kombinin altından tekrar su verip tekrar boşaltın bu işlemi 3 kez yaparsanız sistem rahatlar.
Kolorifer Peteklerini Kendim Nasıl Temizlerim
Kendim kat kaloriferini, peteği, radyatörü nasıl temizleyebilirim? Peteğin alt sol kenarındaki su çıkış haznesine hortum takıp, kova dolusunca petekte biriken suları alabilirsiniz. Yerine yeni su ilavesi yaparak ilk ısıtmayı gerçekleştirmiş olsanız bile soğuma yine devam eder. Çünkü su tahliye edip, yenisini eklemek petek soğuma problemini oluşturan kirecin, pasın petek boru içlerinden alınması için yeterli değildir? O halde ne yapılması gerekir?
Kalorifer peteğinin kimyasal temizleme makinesi ile kırmadan, sökmeden basınçlı, ilaçlı su ile yıkanması devir daim işlemlerinin uygulanması sonucunda tüm kir öbekleri tahliye edilebilir. Sırf basınçlı su da uygulanabilir fakat inatçı, sertleşmiş maddeleri fazla değil doğru ve yeterince miktar eklenerek tamamen çözünür duruma getirmekte ve cihazımızdaki filtre kısmında biriktirmekteyiz. Kombili, kombisiz, yerden, bireysel, merkezi ısıtmalı, alurad, demir döküm, alüminyum petek bakımı, temizliği gibi sayısız işlemlerde uygulanmakta olup petekten çıkan siyah suyu ve özellikle içindeki kireç, pas, çamuru görünce oldukça şaşırabilirsiniz. Petek soğumasına neden olan bu maddeler olup, alınması ve taze suyla birlikte petek içini koruyan ilacın eklenmesi sonucunda ısınma sorunu büyük ölçüde düzelecektir.
Petekleri kendim nasıl temizlerim ? havası nasıl alınır, ısıtma nasıl verimli olur gibi sayısız işlemlerimiz mevcuttur. Petekte paslanma yoksa genelde tamirat yapılmaz. Bu yönde, cihaz, tesisat arızası gibi sayısız işlemlerde araştırma yapmakta ve düzeltici sonuçları sunmaktayız.